Feikema Feed Solutions - Liquid feed supplements & dosing equipment for drinking water
Introductie
 
 
Feikema Feed Solutions biedt de veehouderij effectieve en efficiënte, op maat gesneden oplossingen voor het toedienen van vloeibare voedersupplementen en voederadditieven aan het drinkwater. 
 
Feikema Feed Solutions heeft voor de veehouderij een breed aanbod op het gebied van vloeibare voedersupplementen. Afhankelijk van het diertype (koeien, kippen of varkens), productiedoel (melk, vlees, eieren, reproductie) en productiefase zijn er diverse formuleringen mogelijk. Vitamines, mineralen en micro-elementen, aminozuren, zuren, energiedragers, medicijnen en nutraceuticals, elk type voedersupplement kan probleemloos via het drinkwater worden verstrekt. Merknamen uit ons assortiment van voedersupplementen zijn bv. Aqtrition, Hydrovit, Ketonblend en Acidoblend.
 
Voedersupplementen aan het drinkwater toevoegen is zeer effectief.
Elk dier drinkt water. Zelfs wanneer het ziek wordt, stopt het vaak met eten, maar drinkt nog altijd water. Hoog productieve dieren hebben een grote wateropname, daar waar minder productieve dieren een lagere wateropname hebben. Zo reguleert elk diertype 
(melkkoeien, vleesvee, varkens, pluimvee, etc.) door het drinken van water met voedersupplementen tegelijkertijd de hoogte van die opname aan supplementen (de wateropname is immers proportioneel aan de dierlijke productie).
 
Automatische dosering.
De toevoeging van deze voedersupplementen aan het drinkwater gebeurt automatisch en gecontroleerd via centraal of decentraal aangestuurde doseerapparatuur. Zonder menselijke interventie kunnen de dieren effectief en efficiënt naar behoefte via het drinkwater een belangrijke nutritionele aanvulling opnemen. 
 
Voordelen ten opzichte van de traditionele methodes van toevoeging :
  • Minder arbeid nodig - meer zekerheid - lagere kosten.
  • Exacte dosering en controle achteraf eenvoudig.
  • Geen verliezen door uitzakken uit het voer of uitschudden tijdens transport.
  • Geen degradatie van nutritionele waarde tijdens opslag.
  • Biologische beschikbaarheid drinkwatersupplementen veel hoger dan veevoederadditieven.
  • Voedersupplementen via het drinkwater - homogeen opgelost - direct geschikt voor absorptie.
  • Minder verliezen via de mest - minder reststoffen die milieu belasten.
 
In het dier uiten zich deze voordelen in verbeterde weerstand en betere vruchtbaarheid en de daaruit voortvloeiende hogere en stabielere producties (melk, vlees, eieren). Deze zaken bereiken we, ondanks een veel lager verbruik van nutriënten. Daarnaast hebt u een betere controle op dat verbruik en minder kans op fouten. Kortom een beter resultaat
 
Wat heeft u nodig?
In het ruime aanbod van drinkwater-additieven dat wij beschikbaar hebben, vindt u vast en zeker iets wat u zoekt. Heeft u eigen ideeën of wensen, denken en ontwikkelen wij graag met u mee. Neem een kijkje op de website en als u vragen of opmerkingen heeft, neemt u gerust contact met ons op via een telefoontje (mob. +31 617864617), of via het invullen van ons contactformulier.
 
In afwachting van uw reacties, met vriendelijke groet,
 
Jan Feikema
Ir. (MSc.)